Biografie

Welkom op mijn site in ontwikkeling.

Geboren in 1957 te Amsterdam.

Opgegroeid en nog steeds wonend in de Gelderse Achterhoek waar ik,  naast mijn werk als bouwkundige,  het glibberige pad van de kunst heb betreden.

Zo´n autodidact dus….

Van huis uit ben ik altijd omgeven geweest door objecten en toegepaste kunst uit de Amsterdamse School en kan niet ontkennen dat deze bron zich in mijn vroege beelden laat herkennen.

Mijn eerste fascinatie met abstracte kunst was de kennismaking met het werk van Kandinski.

Het was voor mij een openbaring dat vorm zonder  herkenbare voorstelling zo kan aanspreken en beroeren.

Na mij eerder beperkt te hebben tot tekenen en schrijven ben ik in 1998 ruimtelijk werk gaan maken, aanvankelijk voornamelijk beelden in steen en brons, waarbij ik zowel  de figuratie als de abstractie heb gezocht, maar uiteindelijk een sterke voorkeur voor abstract werk heb ontwikkeld.

De bronzen zijn gebaseerd op een model in steen of een model in klei, en worden in beperkte oplage gegoten, hetgeen ik door een bronsgieter laat doen waarna ik de afwerking en het patineren zelf uitvoer.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sinds 2005 ben ik, naast beelden in steen of brons,  reliёfs gaan maken en sinds 2010 werk ik uitsluitend met  reliёfs.

Het is niet zo dat ik mijzelf verbied plat werk te maken of ruimtelijk werk te maken maar ik ben juist gefascineerd geraakt door het tussengebied dat ik gevonden heb tussen 2D en 3D.

Voor wat betreft vormtaal of stijl sta ik mij elke variant in principe toe en  constateer dat ik bij voorkeur aan meerdere werken tegelijk werk en dan graag verschillende vormtalen of stijlen tegelijk in bewerking heb.

Mijn reliëfs zijn in principe gebaseerd op getekende handschetsen.

Deze schetsen ontstaan intuïtief en   worden vervolgens in reliëf opgebouwd.

R 104

De reliёfs  vervaardig ik als origineel model uit hout of MDF waarna deze in beperkte oplage kunnen worden gereproduceerd in andere materialen, zoals kunststof of gietsteen. Mijn reliёfs  zijn te omschrijven als abstract-geometrisch en tot nu toe monochroom,  geheel  in wit uitgevoerd.

Ik heb bij onze woning een werkplaats in de schuur tot mijn beschikking waar ik ongestoord en onbelemmerd kan rommelen en werken.

Naast werken in opdracht maak ik vrij werk en neem ik dit jaar weer deel aan de jaarlijkse Kunstwandelroute op Landgoed Enghuizen te Hummelo, waar ik  sind 2014 aan meedoe.
Voor de kunstwandelroute maak ik tegenwoordig ruimtelijke werken en ook dit jaar werk ik ruimtelijk.